Etykiety

piątek, 4 marca 2016

Bigos ze słodkiej kapusty

Składniki:

1 cebula,
1 marchewka,
1 główka kapusty,
30 dag kiełbasy toruńskiej,
liście laurowe, ziele angielskie,
mały słoik koncentratu pomidorowego,
sól i pieprz.


Sposób wykonania:
Kapustę kroimy na drobne kawałki i dokładnie płuczemy.
Kapustę wsypujemy do dużego garnka i zalewamy wodą.
Dodajemy ziele angielskie, kilka liści laurowych i doprawiamy solą.
Gotujemy aż kapusta zmięknie.
Marchewkę myjemy, ścieramy na tartce i dodajemy do kapusty.
Cebulę podsmażamy razem z kiełbasą.
Do kapusty dodajemy cebulę z kiełbasą. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.
Dodajemy koncentrat i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze około 15 minut na małym ogniu.
Smacznego :)