Składniki:
3 łyżki cukru
0,75 litra mleka
2 budynie waniliowe
1 kostka miękkiej margaryny
600g herbatników "Blacky"
200g wiórek kokosowych
Sposób wykonania:
Pół szklanki mleka odlewamy i rozrabiamy w nim budynie razem z cukrem.
Pozostałe mleko należy zagotować. Zestawić mleko z ognia,
wlać budynie i dokładnie wymieszać.
Ugotować budyń, stale mieszając.
Zimny budyń należy powoli ucierać z miękką margaryną i wiórkami kokosowymi.
Zostawić około 4 łyżek wiórek kokosowych na dekorację.
Blaszkę wykładamy herbatnikami, następnie smarujemy masą,
przykrywamy kolejną warstwą herbatników i masy.
Powinniśmy otrzymać cztery warstwy.
Wierzch również smarujemy kremem, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz