Etykiety

poniedziałek, 8 kwietnia 2013

A może ktoś ma ochote na serniczek ;)



Masa serowa:
500 g sera na sernik
1 budyń śmietankowy
1/2 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
4 jajka
1/2 kostki stopionej margaryny
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka pomarańczowa
Spód:
Pół kostki masła (lub 100 gram margaryny)
pół szklanki cukru
szklanka mąki
1 jajko

polewa czekoladowa
bakalie do dekoracji

Ciasto:
Masło posiekać, wymieszać z mąką i cukrem, dodać jako, zagnieść jednolite ciasto. 
Włożyć  do lodówki na 30 minut. Wylepić formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ponakłuwać ciasto widelcem.

Masa serowa:
Ser utrzeć z cukrem, jajkami i margaryną. 
Wsypać budyń, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.
Dodać skórkę pomarańczową, wymieszać.

Wyłożyć masę na ciasto, wstawić do piekarnika na 45 minut (temperatura 200 stopni).
Zimny sernik polać polewą i udekorować według uznania.