Etykiety

środa, 23 marca 2016

Wielkanocna sałatka jajeczna z tuńczykiem i krakersami

Składniki:
4 jaja,
35 g żółtego sera,
5 łyżek majonezu,
1 puszka tuńczyka,
1 opakowanie krakersów,
sól, pieprz, szczypior.


Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo.
Ser ścieramy na małych oczkach tartki.
Jaja obieramy i ścieramy: osobno białka i żółtka.
Białka mieszamy z serem, majonezem i przyprawami.
Na płaskiej powierzchni układamy 6 krakersów.
Na krakersy wykładamy tuńczyka i dokładnie wyrównujemy.
Następnie układamy kolejną warstwę krakersów i nakładamy 2/3 masy z białkami.
Kładziemy kolejną warstwę krakersów i na nie wykładamy
resztę masy z białkami, następnie żółtka.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)