Etykiety

czwartek, 24 marca 2016

Babeczki z ciasta kruchego, spody

Składniki:

sól,
2 duże żółtka,
pół kostki masła,
cukier wanilinowy,
pól kostki margaryny,
pół szklanki cukru pudru,
dwie szklanki mąki pszennej,
płaska łyżeczka proszku do pieczenia.


Sposób wykonania:
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy miękką margarynę i masło,
ucieramy do połączenie składników.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Następnie wyrabiamy ciasto.
Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Wylepiamy ciastem foremki.
Wstawiamy na 15 minut do gorącego piekarnika.
Po upieczeniu wyjmujemy delikatnie i odstawiamy w suche miejsce.
Smacznego :)