Składniki:
0,5 litra mleka
pół szklanki cukru
1 tabliczka czekolady
3 budynie śmietankowe
5 opakowań herbatników
400 ml śmietanki kremówki
2 kostki miękkiej margaryny
1 puszka masy krówkowej "kajmak"
Sposób wykonania:
Ugotować budynie na mleku i schłodzić.
Margarynę utrzeć z 2 łyżkami kajmaku,
następnie dodawać resztę kajmaku, ciągle ucierając.
Drugą margarynę należy zmiksować na puszystą masę,
dodając po łyżce zimny budyń.
Ubić śmietankę z cukrem, na najwyższych obrotach miksera.
Blaszkę wyłożyć warstwą herbatników.
Na herbatniki wyłożyć masę krówkową i przykryć drugą warstwą herbatników.
Następnie masę budyniową i przykryć kolejną warstwą herbatników.
Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę i posypać wiórkami z czekolady.
Wstawić na noc do lodówki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz