Etykiety

czwartek, 29 marca 2018

Wielkanocne babeczki, muffinki


Składniki:
1 jajko
3 łyżki oleju
3 łyżki cukru
1/2 szklanki mleka
170 g mąki pszennej
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Sposób wykonania:
Jajko, olej i mleko mieszamy.
Następnie wsypujemy powoli przesianą mąkę
wymieszaną z pozostałymi składnikami.
Ucieramy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Foremki do muffinek lub papilotki napełniamy ciastem.
Wstawiamy na 20 minut do nagrzanego piekarnika do 180 C.
Ostudzone babeczki należy polukrować i posypać cukrowymi posypkami.
Smacznego:)

Lukier ekspresowy:
http://elastokrotka.blogspot.com/2014/12/lukier-cytrynowy-z-cukru-pudru.html
Lukier na białkach:
http://elastokrotka.blogspot.com/2015/12/lukier-krolewski-jak-zrobic-lukier.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz