Etykiety

czwartek, 29 marca 2018

Kruche spody do babeczek


Składniki na ciasto:

2 duże żółtka
pół kostki masła
pól kostki margaryny
cukier wanilinowy
pół szklanki cukru pudru
dwie szklanki mąki pszennej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy miękką margarynę i masło,
ucieramy do połączenie składników.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Następnie wyrabiamy ciasto.
Wstawiamy na około 20 minut do lodówki.
Wylepiamy ciastem foremki.
Wstawiamy na 15 minut do gorącego piekarnika.
Po upieczeniu wyjmujemy delikatnie i odstawiamy w suche miejsce.
Korpusy babeczek nadziewamy ulubionym nadzieniem
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz