Etykiety

poniedziałek, 26 marca 2018

Wielkanocna jajeczna sałatka na krakersach czyli rybny 3-bit


Składniki:

18 krakersów
4 łyżki majonezu
4 jaja, 30g żółtego sera
1 puszka szprota w pomidorach
pieprz, słodka papryka
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo.
Ser ścieramy na małych oczkach tartki.
Szprotki rozgniatamy widelcem razem z zalewą.
Jaja obieramy i ścieramy: osobno białka i żółtka.
Białka mieszamy z serem, majonezem i przyprawami.
Na płaskiej powierzchni (np. tacy) układamy 6 krakersów.
Na krakersy wykładamy masę rybną i dokładnie wyrównujemy.
Następnie układamy kolejną warstwę krakersów i nakładamy białka.
Kładziemy kolejną warstwę krakersów i na nie wykładamy żółtka.
Wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem
i dekorujemy majonezem.
Smacznego :)
Dekoracje wielkanocnych potraw

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz