Etykiety

sobota, 24 marca 2018

Łatwy mazurek kajmakowy z orzechami laskowymi

Składniki:
kajmak

100g margaryny, 1 żółtko
1/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
wiórki kokosowe, orzechy laskowe
Sposób wykonania:
Żółtko ucieramy z cukrem pudrem.
Dodajemy margarynę i ucieramy do połączenia składników.
Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Zagniatamy i wstawiamy na 10 minut do lodówki.
Ciasto należy rozwałkować i pokroić w prostokąty.
Wstawiamy na 10 minut do gorącego piekarnika.
Po upieczeniu studzimy.
Smarujemy masą kajmakową, układamy orzechy
oraz posypujemy wiórkami.
Smacznego:)
Wypieczone Święta - Wielkanoc 2018