Etykiety

niedziela, 18 marca 2018

Kruchy mazurek na Wielkanoc

Składniki:

1 żółtko,

pół kostki masła,
wiórki kokosowe,
posypki, orzechy,
dżem, cukier wanilinowy,
1/4 szklanki cukru pudru,
1 szklanka mąki pszennej,
pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób wykonania:
Żółtko ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy miękkie masło i ucieramy do połączenia składników.
Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Zagniatamy i wstawiamy na 10 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkować i wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika.
Po upieczeniu wyjmujemy bardzo delikatnie.
Smarujemy dżemem i posypujemy posypkami.
Smacznego:)
Wypieczone Święta - Wielkanoc 2018