Etykiety

niedziela, 19 lipca 2015

Kakaowe muffiny z wiśniami


Składniki:

2 jajka

50 ml oleju

300 g mąki, kakao

100 g cukru, garść wiśni

1,5 szklanki jogurtu naturalnego

1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób wykonania:
Wiśnie myjemy i drylujemy.
W jednej misce mieszamy łyżką suche składniki: 
mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia.
W drugiej misce mieszamy mokre składniki: jogurt, olej i jaja.
Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i chwile mieszamy. 
Nakładamy po łyżce ciasta do formy na muffinki z papilotkami lub do foremek na babeczki.
Następnie wkładamy wiśnie i przykrywamy ciastem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 20-25 minut.

Smacznego :)

W wiśniowym sadzie 2015 Uczta pod gołym niebem Z dziećmi i dla dzieciW wiśniowym sadzie 2015 Piknik