Etykiety

wtorek, 14 lipca 2015

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i warzywami


Składniki:

mała cebulka,
pół papryki,
2 młode cukinie,
50 g mięsa mielonego,
50 g kaszy jaglanej,
pół puszki kukurydzy konserwowej,
słodka papryka, natka pietruszki,
sól, pieprz,
olej do smażenia,
starty ser żółty.

Sposób wykonania:
Umyć, przekroić i wydrążyć cukinię, środek pokroić w kostkę.
Kaszę jaglaną ugotować.
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć mięso mielone.
Posolić i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,
oraz miąższ z cukinii, podsmażyć.
Następnie dodać kukurydzę i kaszę jaglaną,
całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Farszem nadziać cukinię.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 20 min.
Posypać serem żółtym i wstawić do piekarnika na kilka minut,
do momentu roztopienia się sera.
Smacznego :)

Z dziećmi i dla dzieciLetnie oczyszczenieLekkie i szybkie dania na upalne dni