Etykiety

środa, 1 kwietnia 2015

Sałatka z rybą i krakersami czyli rybny 3-bit

Sałatka przypominająca wyglądem ciasto zaskoczy gości.


Składniki:
18 krakersów,
4 łyżki majonezu,
4 jaja, 30g żółtego sera,
1 puszka szprota w pomidorach,
pieprz, słodka papryka.


Sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo.

Ser ścieramy na małych oczkach tartki.
Szprotki rozgniatamy widelcem razem z zalewą.
Jaja obieramy i ścieramy: osobno białka i żółtka.
Białka mieszamy z serem, majonezem i przyprawami.
Na płaskiej powierzchni (np. tacy) układamy 6 krakersów.
Na krakersy wykładamy masę rybną i dokładnie wyrównujemy.
Następnie układamy kolejną warstwę krakersów i nakładamy białka.
Kładziemy kolejną warstwę krakersów i na nie wykładamy żółtka.
Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

Wielkanocne Smaki - edycja V Wegetariańska Wielkanoc 2015 Niedocenione Jajko Wielkanocne Smaki - edycja V