Składniki na 12 dużych babeczek:
2 jaja
50 g cukru
1/4 szk. oleju
1 szklanka mleka
340 g mąki pszennej
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
50 g cukru
1/4 szk. oleju
1 szklanka mleka
340 g mąki pszennej
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Sposób wykonania:
Jaja ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy olej i intensywnie mieszamy. Wlewamy mleko,
następnie wsypujemy powoli przesianą mąkę,
dodajemy proszek do pieczenia i sól.
Ucieramy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Foremki do muffinek lub papilotki napełniamy ciastem.
Wstawiamy na 30 minut do nagrzanego piekarnika 180 C.
Ostudzone babeczki polukrować i posypać cukrową posypką.
Ostudzone babeczki polukrować i posypać cukrową posypką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz