Etykiety

sobota, 4 kwietnia 2015

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:
6 jaj
pół małej cebulki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz i papryka
posiekany szczypiorek
6 średniej wielkości pieczarek
pół łyżeczki masła- do smażenia


Sposób wykonania:
Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni,
pod koniec smażenia dodać drobno posiekaną cebulę.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół.

Następnie wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek.
Roztarte żółtka połączyć z pieczarkami i majonezem. Całość doprawić przyprawami.
Napełnić masą połówki jaj i posypać szczypiorkiem.
Smacznego:)

Wegetariańska Wielkanoc 2015  Niedocenione Jajko Bezglutenowa Wielkanoc 
  Wielkanocne Smaki - edycja V                            Wielkanocne Smaki - edycja V