Etykiety

sobota, 15 grudnia 2018

Świąteczna kawa korzenna z kardamonem, bitą śmietaną i cynamonem

Składniki:

bita śmietana
cynamon laski
3 szklanki wody
3 łyżeczki miodu
pół łyżeczki kardamonu
5 łyżeczek kawy mielonej
pół łyżeczki cynamonu mielonego
kakao lub czekolada
Sposób wykonania:
Wodę należy zagotować w garnuszku, dodać kardamon,
gotować pod przykryciem przez 30 sekund.
Wsypać kawę i gotować na małym ogniu około 3 minut.
Dodać cynamon i miód, wymieszać.
Odstawić na 5 minut, aby fusy opadły na dno.
Kawę rozlewamy do szklanek lub filiżanek.
Dekorujemy bitą śmietaną i laską cynamonu,
posypujemy kakao lub czekoladą.
Delektujemy się :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz