Składniki:
2 jaja
1 szk. mleka
0,5 szk. cukru
2 szk. mąki pszennej
100 g miękkiego masła
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szk. mleka
0,5 szk. cukru
2 szk. mąki pszennej
100 g miękkiego masła
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
lukier
kolorowe posypki:
płatki czekoladowe Delecta
kuleczki zbożowe Delecta
Sposób wykonania:
Masło roztapiamy, następnie studzimy.
W pierwszej misce mieszamy: masło, jaja i mleko.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy dwa rodzaje cukru,
proszek do pieczenia i sól.
Do pierwszej miski przesypujemy zawartość drugiej miski
i dokładnie mieszamy.
Foremki do muffinek lub papilotki napełniamy ciastem.
Wstawiamy na 25 minut do piekarnika.
Zimne babeczki lukrujemy i posypujemy posypkami.
Smacznego :)
Doskonale sprawdzają się w sytuacji gdy chcę zrobić coś pysznego dla dzieci.
Muffinkami obdarowałam całą rodzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz