Składniki:
3 jajka
4 łyżki mleka
1 łyżka kakao
120g cukru pudru
100g mąki pszennej
120g miękkiego masła
100g mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
masło, bułka tarta
Sposób wykonania:
Oddzielamy białka od żółtek.
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę.
Cały czas ucierając, dodajemy żółtka.
Wlewamy mleko i mieszamy.
Dodajemy porcjami przesiane obie mąki i proszek, ucieramy.
Następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy delikatnie.
Formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
Gotowe ciasto przekładamy do formy,
zostawiając 4 łyżki ciasta, które mieszamy z kakao i wykładamy na wierzch.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 35 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz