Etykiety

czwartek, 8 października 2015

Muffinki/ Babeczki marchewkowe z czekoladą


Składniki:

4 duże jaja

1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka cynamonu
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody, szczypta soli
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki startej marchewki, czekolada


Sposób wykonania:
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać.
Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą,
 cynamon i oraz przyprawę do piernika, wymieszać do połączenia składników.
Dodać marchewkę i chwilę mieszać.
Foremki do muffinek lub papilotki napełniamy do połowy ciastem.
Do każdej wkładamy po kostce czekolady i przykrywamy ciastem.
Wstawiamy na 35 minut do piekarnika.
Smacznego :)
Jesień pełna warzywJesienne słodkości!