Składniki:
4 jajka
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
3 łyżeczki cynamonu
2 szklanki startej dyni
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
3 łyżeczki cynamonu
2 szklanki startej dyni
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
Sposób wykonania:
Jajka ubijamy z cukrem, porcjami wlewamy olej, jednocześnie miksować.
Następnie stopniowo dosypywać mąkę pszenną
wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
Dodać startą dynię i krótko zmiksować.
Następnie dodać orzechy i wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do formy natłuszczonej i posypanej bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika-180 stopni C na około 60 minut.
Smacznego ;)
Jajka ubijamy z cukrem, porcjami wlewamy olej, jednocześnie miksować.
Następnie stopniowo dosypywać mąkę pszenną
wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
Dodać startą dynię i krótko zmiksować.
Następnie dodać orzechy i wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do formy natłuszczonej i posypanej bułką tartą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika-180 stopni C na około 60 minut.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz