Etykiety

niedziela, 25 października 2015

Makaron ze szpinakiem i schabem na Międzynarodowy Dzień Makaronu

Składniki:
50 ml śmietany,
1 plaster schabu,
300 g makaronu,
1 cebulka, 1 łyżka oleju,
150 g mrożonego szpinaku,
50 ml wody, 2 ząbki czosnku,
50g startego sera żółtego,
sól, pieprz ziołowy.

Sposób wykonania:
Schab kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju 5 minut,
następnie dodajemy szpinak i smażymy kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodajemy posiekaną cebulę i roztarty czosnek z solą.
Makaron należy ugotować.
Śmietanę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem.
Wlewamy na patelnię i mieszamy do czasu zagotowania, na małym ogniu.
Makaron porcjujemy, nakładamy szpinak i posypujemy żółtym serem.
Smacznego :)
Światowy Dzień Makaronu 2015  Menu dla przyszłej mamy