Etykiety

poniedziałek, 15 czerwca 2015

Kasza manna z galaretką i musem truskawkowym


Składniki:

1 galaretka truskawkowa,

1 duża łyżka kaszy manny,

1/2 szklanki mleka,

1 szklanka truskawek,

3 łyżki cukru,

3 duże truskawki.


Sposób wykonania:

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody,
rozlać do trzech szklanek i pozostawić do stężenia.
Mleko zagotować, zestawić z ognia i wsypać kaszę manną.
Gotować 4-5 minut na wolnym ogniu, ciągle mieszając.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować z cukrem.
Gdy galaretka stężeje, nakładamy do szklanek kaszę manną i mus.
Na wierzchu kładziemy po truskawce.

Milion Smaków Truskawek - druga edycja   Wiosenne słodkości!   Uczta pod gołym niebem