Etykiety

sobota, 20 czerwca 2015

Placki z cukinii i kaszy jęczmiennej


Składniki:

1 jajo,

1 cebula,

0,5 szklanki mąki,
2 szklanki startej cukinii,
1 woreczek kaszy jęczmiennej ugotowanej,
świeży koperek, słodka papryka, majeranek, sól, pieprz,
olej do smażenia.

Sposób wykonania:
Młodą cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tartki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ugotowaną kaszę łączymy z jajkiem, mąką, cukinią i posiekanym koperkiem, bardzo dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
Na rozgrzanym oleju smażymy małe placki z obu stron po kilka minut.
Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym.

Smacznego :)

Zainspiruj się kaszą! III edycja   Letnie oczyszczenie