Etykiety

wtorek, 2 czerwca 2015

Papryka faszerowana kuskusem


Składniki:
bulion
1 cebula
4 duże papryki
4 plasterki wędliny
2/3 szklanki kaszy kuskus
4 łyżki kukurydzy konserwowej
2 łyżki czerwonej fasoli konserwowej
słodka mielona papryka
koperek, oregano
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Paprykę należy umyć, przekroić na pół i oczyścić z nasion.
Kuskus wsypać do miski i zalać wrzącym bulionem.
Przykryć i odstawić do wchłonięcia całego płynu.
Cebulę pokroić w półplasterki, wędlinę w kostkę. 
Cebulę z wędliną chwilę podsmażyć, wymieszać z kuskusem 
i doprawić do smaku przyprawami.
Farszem należy napełnić papryki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180C na 25 minut. 

Smacznego :)