Składniki:
bulion
1 cebula
4 duże papryki
4 plasterki wędliny
2/3 szklanki kaszy kuskus
4 łyżki kukurydzy konserwowej
2 łyżki czerwonej fasoli konserwowej
słodka mielona papryka
koperek, oregano
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Paprykę należy umyć, przekroić na pół i oczyścić z nasion.
Kuskus wsypać do miski i zalać wrzącym bulionem.
Przykryć i odstawić do wchłonięcia całego płynu.
Cebulę pokroić w półplasterki, wędlinę w kostkę.
Cebulę z wędliną chwilę podsmażyć, wymieszać z kuskusem
i doprawić do smaku przyprawami.
Farszem należy napełnić papryki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180C na 25 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz