Składniki:
Składniki na ciasto czekoladowe:
2 szk. mąki
1 szk. cukru
1 szk. cukru
1 łyżeczka sody
2 jaja, 1 szk. mleka
3/4 szk. oleju, 2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na masę serową:
3 jaja
1/2 szk. cukru
500g białego sera
1 mały cukier wanilinowy
1 budyń wanilinowy
Sposób wykonania:
Masa serowa:
Twaróg należy zmielić w maszynce.
Następnie zmiksować z jajami, cukrem i cukrem wanilinowym
oraz budyniem na gładką masę.
Ciasto czekoladowe:
Jaja należy utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Cały czas mieszając, dodać mąkę zmieszaną z sodą i proszkiem, następnie kakao.
Jednocześnie z mąką powoli wlewamy olej.
Na koniec małym strumieniem wlewamy mleko, cały czas mieszając.
Masę serową wlewamy do blaszki.
Następnie na nią wykładamy masę czekoladową.
Wstawiamy na 50 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180*C.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz