Etykiety

poniedziałek, 29 czerwca 2015

Cannelloni nadziewane kurczakiem

Składniki:

200 g makaronu cannelloni

300 g piersi z kurczaka
1 mała marchewka
1 cebula
słodka papryka
oregano, natka pietruszki
sól, pieprz
50 ml śmietany
olej
żółty ser
Sposób wykonania:
Marchewkę i umytą pierś z kurczaka należy zmielić lub drobno posiekać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z kurczakiem kilka minut.
Gdy mięso ostygnie, łączymy z pozostałymi składnikami.
Napełniamy farszem rurki cannelloni i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Posypujemy startym serem żółtym.
Zapiekamy około 40 min. w temperaturze 200C.
Przed wyjęciem sprawdzamy widelcem, czy makaron w każdym miejscu jest już miękki.
Smacznego ;)
Mam smaka na kurczaka!