Etykiety

sobota, 20 grudnia 2014

Schabowe kieszonki ze szpinakiem


Pomysł na obiad, zastępujący zwykłego schabowego, czyli kieszonki 
ze schabu nadziewane szpinakiem.
Składniki:
schab
szpinak, czosnek 
masło, jajko 
bułka tarta, mąka
sól, pieprz
olej do smażenia.


Sposób wykonania:
Schab kroimy na plastry, nacinamy w połowie, aby zrobić kieszonkę. 

Trzeba uważać aby całego nie przeciąć. Przekrojony schab delikatnie rozbijamy.
Wkładamy do środka każdej kieszonki rozdrobniony szpinak, czosnek i kawałek masła.
Zamykamy kieszonkę przy użyciu wykałaczek.
Każdą kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej
Smażymy na patelni. Następnie wyjmujemy wykałaczki i podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego :)