Pomysł na obiad, zastępujący zwykłego schabowego, czyli kieszonki
ze schabu nadziewane szpinakiem.
Składniki:
schab
szpinak, czosnek
masło, jajko
bułka tarta, mąka
sól, pieprz
olej do smażenia.
Sposób wykonania:
Zamykamy kieszonkę przy użyciu wykałaczek.
Każdą kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej
Smażymy na patelni. Następnie wyjmujemy wykałaczki i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Schab kroimy na plastry, nacinamy w połowie, aby zrobić kieszonkę.
Trzeba uważać aby całego nie przeciąć. Przekrojony schab delikatnie rozbijamy.
Wkładamy do środka każdej kieszonki rozdrobniony szpinak, czosnek i kawałek masła.Zamykamy kieszonkę przy użyciu wykałaczek.
Każdą kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej
Smażymy na patelni. Następnie wyjmujemy wykałaczki i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz