Etykiety

sobota, 13 grudnia 2014

Kruche babeczki z kremem i galaretką

Składniki na ciasto:
dwa duże żółtka
pół kostki masła
pól kostki margaryny
cukier wanilinowy
pół szklanki cukru pudru
dwie szklanki mąki pszennej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Dodatkowo potrzebujemy:
1 opakowanie kremu do tortów
200 ml mleka
3 galaretki
polewa czekoladowa.



Sposób wykonania:
Delikatnie oddzielamy białka od żółtek.Białka wstawiamy do lodówki.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. 
Dodajemy miękką margarynę i masło, ucieramy do połączenie składników.
Stopniowo wsypujemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto.Wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Wylepiamy ciastem foremki.Pieczemy 15 minut w gorącym piekarnika.Studzimy.
Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. 
Wlewamy na płaskie talerzyki. Wstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy krem do tortów.Gotowy krem wstawiamy do lodówki.
Korpusy babeczek nadziewamy kremem, dekorujemy galaretkami i polewą. 
Smacznego ;D

Wasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów