Składniki na ciasto:
dwa duże żółtka
pół kostki masła
pól kostki margaryny
cukier wanilinowy
pół szklanki cukru pudru
dwie szklanki mąki pszennej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Dodatkowo potrzebujemy:
1 opakowanie kremu do tortów
200 ml mleka
3 galaretki
Sposób wykonania:
Delikatnie oddzielamy białka od żółtek.Białka wstawiamy do lodówki.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy miękką margarynę i masło, ucieramy do połączenie składników.
Stopniowo wsypujemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto.Wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Wylepiamy ciastem foremki.Pieczemy 15 minut w gorącym piekarnika.Studzimy.
Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody.
Wlewamy na płaskie talerzyki. Wstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy krem do tortów.Gotowy krem wstawiamy do lodówki.
Korpusy babeczek nadziewamy kremem, dekorujemy galaretkami i polewą.
Smacznego ;D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz