Ostatnio mam mnóstwo gości.
A roboty jeszcze więcej.
I w ogrodzie.
I w ogródku.
Dobrze, że słoneczko tak ładnie świeci,
to aż się nie chce siedzieć w domu.
Goście co dzień nas odwiedzają,
więc trzeba mieć w zanadrzu coś do kawy...
Dziś zapraszam na kremówkę.
Składniki na biszkopt:
4 jaja
1 szk cukru
1 szk mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ubić jaja z cukrem. Dodawać powoli
mąkę, wymieszaną z proszkiem. Piec 30 minut.
Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuż.
Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuż.
Składniki na krem:
1 litr mleka
4 budynie waniliowe
kostka miękkiego masła (200 g)
Odlać szklankę mleka i rozrobić w nim budynie razem z cukrem.
Resztę mleka zagotować. Zestawić mleko z ognia, wlać budynie, dokładnie wymieszać.
Ugotować budynie, stale mieszając, ostudzić.
Zmiksować z miękkim masłem.
Przełożyć biszkopt kremem.
Wierzch można posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz