Etykiety

piątek, 3 kwietnia 2020

Wielkanocna sałatka jajeczna z tuńczykiem i krakersami czyli rybny 3-bit


Składniki:
4 jaja
szczypiorek
18 krakersów
30g żółtego sera
4 łyżki majonezu
1 puszka tuńczyka
pieprz, słodka papryka

Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo.
Ser ścieramy na małych oczkach tartki.
Jaja obieramy i ścieramy: osobno białka i żółtka.
Białka mieszamy z serem, majonezem i przyprawami.
Na płaskiej powierzchni (np. tacy) układamy 6 krakersów.
Na krakersy wykładamy tuńczyka i dokładnie wyrównujemy.
Następnie układamy kolejną warstwę krakersów i nakładamy białka.
Kładziemy kolejną warstwę krakersów i na nie wykładamy
resztę masy z białkami, następnie żółtka.
Wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

1 komentarz: