Etykiety

wtorek, 7 kwietnia 2020

Bigos z młodej kapusty

Składniki:
1 cebula
50g boczku
1 główka młodej kapusty
300g kiełbasy toruńskiej
liście laurowe, ziele angielskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, koperek

Sposób wykonania:
Kapustę kroimy na drobne kawałki i dokładnie płuczemy.
Następnie wsypujemy ją do dużego garnka i zalewamy wodą.
Dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych.
Gotujemy aż kapusta zmięknie. Cebulę obieramy.
Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy, podsmażamy i dodajemy do kapusty.
Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
Następnie dodajemy koncentrat i posiekany koperek.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze około 5 minut na małym ogniu.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz