środa, 31 października 2018

Kruche babeczki z kajmakiem


Składniki:
3 żółtka
250g margaryny
0,5 szk. cukru pudru
2 szk. mąki pszennej
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kajmak kakaowy, kajmak tradycyjny
wiórki kokosowe

Sposób wykonania:
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Następnie dodajemy miękką margarynę i ucieramy.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyrobione ciasto wstawiamy na 10 minut do lodówki.
Wylepiamy foremki grubą warstwą ciasta.
Wstawiamy na 15 minut do gorącego piekarnika.
Ostudzone babeczki nadziewamy kajmakami przy użyciu szprycy,
posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego:)