Etykiety

czwartek, 14 grudnia 2017

Ryba po grecku

Składniki:

100 g cebuli
100 g selera
40 g pietruszki
100 g marchewki
300 g filetów rybnych
40 g koncentratu pomidorowego
papryka mielona, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
sól, olej do smażenia


Sposób wykonania:
Rybę rozmrozić, pokroić na kawałki, posypać lekko solą i pieprzem,
obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Marchew, pietruszkę i selera należy obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa, lekko posolić.
Po kilku minutach przykryć i dusić warzywa na wolnym ogniu.
Podlać niewielką ilością wody.
Do warzyw dodać przyprawy, koncentrat i odrobinę cukru,
mieszając od czasu do czasu.
Gdy warzywa będą miękkie, ułożyć je na usmażonej rybie.
Potrawę podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz