Składniki na ciasto:
2 jajka
1 żółtko
600g mąki
3 łyżki miodu
0,75 szk. cukru
2 łyżeczki sody
1 kostka margaryny
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na polewę:
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
0,5 kostki margaryny
200g posiekanych orzechów włoskich
Składniki dodatkowe:
0,5 litra mleka
1 budyń z cukrem
masa kajmakowa
Sposób wykonania:
Zagnieść ciasto z podanych składników,
podzielić na trzy części i upiec dwa placki.
Margarynę rozpuścić z cukrem,
następnie dodać miód i orzechy, podgrzewać 5 minut ciągle mieszając.
Wylać gorącą polewę na trzeci placek i zapiekać do 20 minut w 180*C.
Ugotować budyń. Następnie na pierwszy, ostudzony placek wylać gorący budyń,
przełożyć drugim plackiem i posmarować kajmakiem.
Na wierzch położyć trzeci ostudzony placek z polewą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz