Etykiety

wtorek, 7 listopada 2017

Pasztet z cukinii #OlejWielkopolski

Składniki:

2 jaja

1 cebula

1 marchewka
125g żółtego sera
2 szklanki startej cukinii
2 szklanki bułki tartej, słodka papryka
1/3 szklanki oleju Wielkopolskiego
majeranek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Cukinię należy umyć i zetrzeć na grubych oczkach tartki.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć.
Cebulę pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć.
Odcisnąć z cukinii powstały sok.
Następnie połączyć cukinię z pozostałymi składnikami 
i bardzo dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy keksowej 
i wstawić na godzinę do nagrzanego piekarnika, 180C.
Smacznego :)


http://www.olejkonwenanse.pl/

#OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski


#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz