Składniki:
2 jaja
1 cebula
1 marchewka
125g żółtego sera
2 szklanki startej cukinii
2 szklanki bułki tartej, słodka papryka
1/3 szklanki oleju Wielkopolskiego
majeranek, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinię należy umyć i zetrzeć na grubych oczkach tartki.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć.
Cebulę pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć.
Odcisnąć z cukinii powstały sok.
Następnie połączyć cukinię z pozostałymi składnikami
i bardzo dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy keksowej
i wstawić na godzinę do nagrzanego piekarnika, 180C.
Smacznego :)
http://www.olejkonwenanse.pl/
#OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz