Składniki:
cebula
papryka
kukurydza
kapusta pekińska
pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
olej rzepakowy Wielkopolski
keczup, sos czosnkowy
5 placków tortilli, sól, pieprz
papryka
kukurydza
kapusta pekińska
pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
olej rzepakowy Wielkopolski
keczup, sos czosnkowy
5 placków tortilli, sól, pieprz
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka należy pokroić, dobrze posypać przyprawą i usmażyć na oleju.
Warzywa myjemy, następnie kroimy.
Tortille podgrzewamy przez 2 minuty w piekarniku.
Każdy placek tortilli smarujemy sosem.
Na wierzchu układamy warzywa i mięso, polewamy keczupem.
Tortillę rolujemy, przed zawinięciem chowamy dolne brzegi tortilli do środka
i owijamy folią aluminiową.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz