Składniki:
6 rzodkiewek,
2 zupki chińskie,
1 kapusta pekińska,
3 ogórki konserwowe,
1 puszka groszku konserwowego,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
1 duża czerwona papryka, 20 dkg wędliny,
5 łyżek majonezu,3 łyżki jogurtu naturalnego,
pieprz, sól.
Sposób wykonania:
Makaron z zupek chińskich kruszymy i wsypujemy do miski wraz z przyprawami.
Paprykę i rzodkiewkę myjemy i usuwamy zbędne elementy.
Ogórki, paprykę, rzodkiewkę i wędlinę kroimy w małą kostkę.
Kapustę szatkujemy. Kukurydzę i groszek odsączamy.
Wszystkie składniki wsypujemy do miski.
Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku.
Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki, aż zmięknie makaron.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz