Etykiety

wtorek, 11 sierpnia 2015

Spaghetti Carbonara w lżejszej wersji

Składniki:
500 g makaronu spaghetti
50 g wędzonego boczku
100 g cienkiej kiełbasy
100 ml śmietany 30%
50 g żółtego sera
1 ząbek czosnku
1 mała cebulka
natka pietruszki
sól, pieprz


Sposób przygotowania:
Boczek i kiełbaskę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię
i podsmażamy do zrumienienia.
Cebulkę siekamy i dodajemy na patelnię- podsmażamy,
dodajemy posiekany czosnek, wlewamy śmietanę i dodajemy posiekaną natkę.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Następnie ścieramy, wprost na patelnię żółty ser.
Zagotowujemy stale mieszając i przyprawiamy do smaku.
Na talerzy wykładamy makaron i polewamy sosem.
Smacznego:)