Etykiety

sobota, 29 sierpnia 2015

Bruschetta z pomidorami czyli włoska grzanka po polsku

Składniki:
bagietka
czosnek
pomidory
olej z bazylią
pieprz, sól


Sposób wykonania:

Pomidory umyć i pokroić w drobną kostkę.

Dodać olej, posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
Bagietkę kroimy na kromki grubości około 2 cm, lekko smarujemy olejem.
Podpiekamy w piekarniku przez około 5 minut.
Każdą kromkę nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku.
Na wierzchu kładziemy zimną salsę i natychmiast podajemy.

Smacznego :)
Pora na pomidora! Warzywa psiankowate 2015Warzywa psiankowate 2015Wegetariański obiad V
Marnacja - STOP