Składniki:
pół kg marchewki
pół puszki groszku konserwowego
1 kopiasta łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
sól, pieprz
szczypta cukru do smaku
pół kg marchewki
pół puszki groszku konserwowego
1 kopiasta łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
sól, pieprz
szczypta cukru do smaku
Sposób przygotowania:
Marchewkę należy obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, zalać wodą i gotować.
Gdy marchewka będzie miękka, dodać masło i groszek.
Następnie zagęścić mąką, przesiewając lekko mąkę przez sitko prosto do marchewki,
mieszając widelcem tak, aby nie zrobiły się grudki.
mieszając widelcem tak, aby nie zrobiły się grudki.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz