Idealne ciasto na Dzień Mamy
Biszkopt:
4 jaja
3/4 szk cukru
1 szk mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru wanilinowego
Jaja należy ubić z cukrami.
Następnie dodawać powoli przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Lekko wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika-180 stopni, na 20 minut.
Dodatkowe składniki:
2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe,
1 puszka brzoskwiń,
30% śmietanka,
2 łyżki cukru pudru
kilka delicji
czekolada
1 puszka brzoskwiń,
30% śmietanka,
2 łyżki cukru pudru
kilka delicji
czekolada
Galaretki należy rozpuścić w 600ml gorącej wody.
Gdy zaczną tężeć, dodajemy pokrojone brzoskwinie.
Gdy zaczną tężeć, dodajemy pokrojone brzoskwinie.
Schłodzoną śmietankę należy ubić z cukrem
na najwyższych obrotach miksera w wysokim naczyniu.
Na biszkopt wylewamy galaretkę z brzoskwiniami, układamy delicje,
następnie wykładamy bitą śmietanę.
Na wierzch ścieramy czekoladę
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz