Skladniki:
pęczek młodych marchewek
masło, sól, szczypta cukru
świeża natka pietruszki lub świeży koperek
masło, sól, szczypta cukru
świeża natka pietruszki lub świeży koperek
Sposób przygotowania:
Marchewki należy umyć i odciąć nać. Zagotować wodę.
Marchewki ugotować al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła i cukru.
Następnie marchew ułożyć na talerzu, polać roztopionym masłem
i posypać posiekaną zieleniną.
Podajemy jako dodatek do obiadu.
Marchewki należy umyć i odciąć nać. Zagotować wodę.
Marchewki ugotować al dente, w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła i cukru.
Następnie marchew ułożyć na talerzu, polać roztopionym masłem
i posypać posiekaną zieleniną.
Podajemy jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz