Etykiety

piątek, 28 lutego 2014

Kora orzechowa

Składniki na ciasto:
8 białek, 20 dkg cukru, 
10 dkg wiórków kokosowych,
10 dkg rodzynek,1 łyżka mąki, 
3 żółtka,1 łyżka proszku do pieczenia
10 dkg orzechów siekanych włoskich,
10 dkg orzechów mielonych włoskich, 
10 dkg orzechów mielonych laskowych,
Składniki na krem:
5 żółtek, 1 łyżka cukru
1 puszka brzoskwiń, 1 kostka margaryny
3-4 szk. wody, 2 budynie śmietankowe

biszkopty
kawa rozpuszczalna
2 galaretki.

Sposób wykonania:
Ciasto: 
Białka ubić, dodać pozostałe składniki i ubijać dalej.
Upiec 2 placki, każdy po 10 min.
Krem:
Sok z brzoskwiń zagotować, powoli wlewać budyń 
rozrobiony z żółtkami. Zagotować. 
Wystudzić i zmiksować z masłem.

Na jeden placek wyłożyć połowę kremu, na to położyć biszkopty
namoczone w kawie drugą część kremu i drugi placek.
Na wierzch pokrojone brzoskwinie i tężejącą galaretkę.
Smacznego :) 

Ciasta przekładańce