Etykiety

środa, 12 lutego 2014

Zapiekanka z makaronem, pieczarkami i kiełbasą

Składniki:
500 g makaronu świderki,
250g pieczarek,
200g kiełbaski1 mała cebulka,
2 łyżki koncentratu  pomidorowego,
300 g śmietany, 300 ml wody,
2 łyżki mąki pszennej,
sól, pieprz ziołowy,
120 g żółtego sera.


Opis przygotowania:
Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć.Obrane i umyte pieczarki pokroić w plasterki.
Śmietanę wymieszać z wodą i koncentratem. Dodać  mąkę  lub sos beszamelowy. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować na małym ogniu. Makaron wsypać do naczynia żaroodpornego. Następnie wyłożyć kiełbaskę i pieczarki, wymieszać i zalać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, na 30 min. Posypać żółtym serem i zapiekać do momentu roztopienia się sera.
Smacznego:)
Olimpijskie gotowanie