Etykiety

czwartek, 31 stycznia 2019

Sałatka śledziowa z jajkami

Składniki:

4 jajka
3 ogórki konserwowe
1 cebula ( u mnie czerwona)
400g płatów śledziowych- Matias
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, ocet


Sposób wykonania:
Filety śledziowe namoczyć w wodzie z dodatkiem octu przez około 3 godziny.
Następnie odsączyć i pokroić w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo.
Ostudzone jajka pokroić w kostkę.
Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez i musztardę.
Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
Smacznego:)

Śledziowe wariacje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz