Etykiety

czwartek, 24 stycznia 2019

Pyzy z mięsem wieprzowym i Vegeta Natur


Składniki:

Ciasto:

1 jajko, sól
3 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kg ugotowanych ziemniaków
Farsz:
1 cebula, 1 kajzerka
1 kg łopatki lub karkówki
majeranek, sól, Vegeta Natur z czosnkiem
Sposób wykonania:
Farsz:
Mięso gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Bułkę namaczamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Mięso mielimy wraz z odciśniętą bułką i cebulą.
Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Ciasto:
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki i wyrabiamy jednolite ciasto.
Urywamy kawałki ciasta, nadziewamy farszem i formujemy pyzy.
Gotowe pyzy wkładamy na osolony wrzątek i gotujemy około 7 minut od wypłynięcia.
Smacznego :)
Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz