Składniki:
1 główka młodej kapusty
1 średnia cebula
2-3 marchewki
kawałek wędlinki, olej
koper, liście laurowe, ziele angielskie
łyżeczka cukru
1-2 łyżki octu
sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować i opłukać na sicie pod bieżącą wodą
Zalać wodą i wstawić tylko do zagotowania.
Natychmiast odcedzić na sicie.
Następnie kapustę wstawić z jedną szklanką wody.
Wrzucić liście laurowe i ziele angielskie.
Dodać pokrojoną marchewkę i dusić pod przykryciem.
W międzyczasie cebulę i wędlinkę drobno pokroić,
podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty.
Podgotować przez około 10-15 minut, doprawić cukrem, octem, solą i pieprzem do smaku.
Dodać posiekany koper i wymieszać.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz