Etykiety

piątek, 11 września 2015

Kruche babeczki z kajmakiem

Składniki:

3 żółtka
250g margaryny
0,5 szk. cukru pudru
2 szk. mąki pszennej
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kajmak kakaowy, kajmak tradycyjny
wiórki kokosowe
Sposób wykonania:
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Następnie dodajemy miękką margarynę i ucieramy.
Stopniowo wsypujemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyrobione ciasto wstawiamy na 10 minut do lodówki.
Wylepiamy foremki grubą warstwą ciasta.
Wstawiamy na 15 minut do gorącego piekarnika.
Ostudzone babeczki nadziewamy kajmakami
przy użyciu szprycy i posypujemy wiórkami.
Smacznego:)