Etykiety

sobota, 21 marca 2015

Napoleonka

Składniki:
2 szklanki mąki
1 kostka masła
1/2 szklanki śmietany

Sposób wykonania:
Mąkę z masłem posiekać, dodać śmietanę i zagnieść kruche ciasto.
Ciasto należy podzielić na trzy części i upiec trzy placki.


Składniki na krem:
2 jajka, 3 łyżki mąki
1/4 kostki masła, 2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru, cukier wanilinowy

Sposób wykonania:
Jajka, mąkę i pół szklanki mleka wymieszać.
Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym oraz masłem.
Na gotujące się mleko wlać wcześniej przygotowany
budyń z mąki i mleka, zagotować i przestudzić.
Masą przełożyć ciasto. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)

Wielkanocne Smaki - edycja V            Wielkanocne Smaki - edycja V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz